Tarihçe

Hacettepe Üniversitesi, Zihin Engelliler Eğitimi Anabilim Dalı erken çocukluk döneminden yetişkinlik dönemine kadar tüm yaş gruplarında, zihinsel yetersizlikten etkilenmiş bireylerin gelişimsel potansiyellerine ulaşmalarını desteklemek amacıyla kurulmuş bir anabilim dalıdır. Zihin Engelliler Eğitimi Anabilim Dalında alt uzmanlığa sahip öğretmenler yetiştiren programımız öğretmen adaylarına, kanıt temelli bilgi ve teknoloji ile bütünleştirilmiş uygulamalar ve farklı eğitim ortamlarında yürütülen kapsamlı öğretmenlik uygulamaları imkanlarını sunmaktadır. Programımız öğrencilerini hafif düzeyde zihinsel yetersizlikten etkilenmiş öğrencilerden, ağır düzeyde zihinsel yetersizlikten etkilenen ve çoklu yetersizlikleri olan öğrencilere kadar tüm öğrencilerin eğitimde kullanacakları güçlü bilgi temelleri ve öğretim uygulamaları ile yetiştirmektedir. Kanıt temelli bilgilerin aktarıldığı dersler, saha deneyimleri ve uygulamalarda öğrencilere sağlanan güçlü rehberlikle alanda yetişen öğretmen adaylarımız, tüm çocukların bireysel eğitim ihtiyaçlarına cevap verecek bireysel eğitim programları hazırlayacak, öğretimi ve gelişimsel destekleri adapte edecek eşsiz öğretmenlere dönüşmektedir. Öğrencilerimiz aynı zamanda öğretim üyelerimizle bilimsel araştırmalarda yakın çalışma imkanlarına ve klinik değerlendirmeler ve gelişimsel destekleri gözlemleme olanaklarına sahiptirler.

Hacettepe Üniversitesi, Zihin Engelliler Eğitimi Anabilim Dalı, zihinsel yetersizliği olan bireylerin yaşam kalitelerini artırmaya adanmış bir Anabilim Dalıdır. Alanda ileri araştırmaları yürüten bilim insanlarımız ile Anabilim Dalımız, öğretmen adaylarını gelecekteki öğrencilerinin eğitiminde fark yaratmaları için yetiştirmektedir.